BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
Bezglutenska tortica
Sastojci:
Za koru:
150 g bezglutenskog brašna
120 g putera
120 g šećera
1 kašičica praška za pecivo
par kašika soka
Za nadev:
jagode
2 kesice želea
šećer po uputstvu sa kesice
Priprema:
Puter otopite na sobnoj temperaturi i pomešajte sa šećerom. Zatim dodajte brašno i sok i sve sastojke
pomešajte. Ostavite testo 15 minuta u frižideru kako bi se ohladilo. Zatim, prebacite testo u nauljen kalup
za tortu i prstima razvucite testo po posudi. Napravite udubljenje za voće i pazite na ivice. Pecite na
temperaturi od 180 stepeni. Kada se testo ispeče, dodajte voće po želji i napravite želatinastu masu po uputstvu sa kesice, pa prelijte preko voća. Pustite da se masa sjedini i ohladite tortu pre degustacije.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
Nije baš toliko klasičan recept.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)