POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Krempita po bakinom receptu očaraće vas odmah!
Neodoljivog je ukusa.
Krempita s jagodama
Sastojci:
Za koru:
5 žumanaca
1 jaje
7 kašika šećera
5 kašika ulja
1 šolja mleka
8 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za fil:
200 g šećera
3 pudinga od jagode
7 dl vode
500 g jagoda
5 belanaca
6 kašika šećera
Priprema:
Kora: U posudi umutite žumanca i jaje sa šećerom. Dodajte ulje, mleko i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa miksajte u ujednačenu smesu. Dobijenu masu izlijte u nauljenu, brašnom posutu, dublju pravougaonu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kora ne odvoji od ivica tepsije. Ostavite da se ohladi. Fil: Iseckajte jagode na kockice, pa ih sjedinite sa šećerom. Sipajte 5 dl vode i promešajte. Sačekajte da proključa, pa nastavite sa kuvanjem još 15 minuta. U manjoj posudi razmutite puding od jagode s preostalom vodom, pa sipajte u ključalu smesu. Nastavite s kuvanjem na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Umutite belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer. Dobijeni šam postepeno sipajte u vruć krem od jagoda i lagano mešajte dok se ne dobije ujednačena smesa. Finalni postupak: Vrućim filom prelijte ohlađenu koru. Kolač ostavite na hladnom da se stegne, pa ga isecite na
kocke željene veličine. Krempitu možete posuti prah-šećerom ili preliti sirupom od jagoda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)