SMUTITE KOLAČ ZA 20 MINUTA Božanstvena badem poslastica za svaki dan
Prost recept koji će se svima dopasti.
Badem kolač
Sastojci:
10 kašika otopljenog putera
1/2 kesice praška za pecivo
1 šolja pšeničnog brašna
1 šolja integralnog brašna
100 g bele čokolade
pola šake mlevenog badema
1 kašičica soli
2 šolje šećera
2 jajeta
1 kašičice ekstrakta od badema
1 kašičica ekstrakta od vanile
300 g rikote
Priprema:
Pomešajte brašna, prašak za pecivo i so. U drugoj činiji pomešajte otopljen puter sa šećerom u kremastu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje, kao i ekstrakte, pa promešajte. Ubacite i sir rikotu, postepeno, kašiku po kašiku. Belu čokoladu otopite, pa ubacite i nju zajedno s bademima. Na kraju ubacite brašna i so. Prebacite smesu u podmazanu tepsiju i pecite na 220 stepeni oko 35 minuta, sve dok se testo ne odvoji od ivice tepsije.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA MEKANO Pileće knedle u specijalnom sosu idealan ručak
Više nećete razmišljati šta da spremate.
SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti
Zasitićete celu porodicu.
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
Ogrejaće vas u trenutku.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)