LAKO SE PRAVI, A SAVRŠEN JE! Keks sa komadićima tri vrste čokolade
Napravite sami keks koji je bolji od kupovnog.
Sastojci:
250 g oštrog brašna
130 g maslaca
100 g smeđeg šećera
80 g belog šećera
100 g komadića bele čokolade
100 g komadića mlečne čokolade
100 g komadića tamne čokolade
1 jaje
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
Priprema:
Mikserom umutite maslac i oba šećera. Dodajte jaje i sjedinite, pa dodajte vanilu. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte komadiće čokolade i sjedinite mikserom. Podelite na 2 dela. Svaki rastanjite na debljinu pola centimetra i malom čašom ili modlom izvadite keks. Poređajte ih u pleh obložen pek papirom i stavite u zamrzivač na pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KEKSIĆ Slatki zalogaji sa čokoladom i brusnicom, gotovi za 20 minuta!
Krckavi keks odlično ide uz šolju mleka ili čaja.
ŠARENI KEKS OD ČOKOLADE Slatki zalogaji koji će sve oduševiti
Keks sa šarenim bombonama će se posebno dopasti deci.
SLATKI ZALOGAJI OD 3 SASTOJKA Domaći keks sa kokosom, mirišljav i krckav
Jednostavan recept koji možete da napravite čak i ako nemate iskustva u kuvanju.
DOMAĆI BANINI Napravite keksiće sa džemom koje svi vole da grickaju
Sa ovim keksićima možete da se sladite nekoliko dana.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)