DOMAĆI KEKSIĆ Slatki zalogaji sa čokoladom i brusnicom, gotovi za 20 minuta!
Krckavi keks odlično ide uz šolju mleka ili čaja.
Sastojci:
400 g brašna
200 g suvih brusnica
200 g seckane čokolade za kuvanje
200 g putera
2 jaja
10 kašika šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećera
Priprema:
Umutite penasto puter sa šećerom i vanil šećerom. Dodajte jaja i mutite mikserom još pet minuta. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i dobro izmešajte. Dodajte brusnice i čokoladu. Vadite kašikom smesu u obliku loptica i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se keks ohladi.
Savet: U plehu kuglice odmaknite jednu od druge, jer će se za vreme pečenja duplo uvećati i napraviti kug.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAKO SE PRAVI, A SAVRŠEN JE! Keks sa komadićima tri vrste čokolade
Napravite sami keks koji je bolji od kupovnog.
ŠARENI KEKS OD ČOKOLADE Slatki zalogaji koji će sve oduševiti
Keks sa šarenim bombonama će se posebno dopasti deci.
SLATKI ZALOGAJI OD 3 SASTOJKA Domaći keks sa kokosom, mirišljav i krckav
Jednostavan recept koji možete da napravite čak i ako nemate iskustva u kuvanju.
DOMAĆI BANINI Napravite keksiće sa džemom koje svi vole da grickaju
Sa ovim keksićima možete da se sladite nekoliko dana.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
Komentari (0)