IZMEŠAŠ, NAMAŽEŠ I GOTOVO! Oblanda sa tri različita fila, ne zna se koji je lepši!
Trobojna oblanda je kolač koji lepo izgleda kada se iseče, a ukus se svima dopada.
Sastojci:
4 manje oblande
1. fil:
200 g suvih smokava
100 g suvog grožđa
Sok od 1 pomorandže
50 g šećera u prahu
2 fil:
200 g mlevenih oraha
100 ml vrućeg mleka
100 g šećera u prahu
1 kašika ruma
3. fil:
4 žumanaca
100 g šećera u prahu
Sok od 1/2 limuna
150 g margarina
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Priprema:
1. fil: smokve sitno iseckajte, dodajte suvo grožđe, sok od pomorandže i šećer i dobro sjedinite.
2. fil: pomešajte vruće mleko sa orasima, šećerom i rumom.
3. fil: žumanca kuvajte sa šećerom na pari dok ne dobijete gustu smesu, kad se ohladi dodajte sok od limuna i margarin i umutite mikserom.
Ređanje: Oblanda (filovati stranu sa malim kockama), 1. fil, oblanda, 2. fil, oblanda, 3. fil, oblanda.
Glazura: istopiti čokoladu sa uljem i preliti oblandu kada se stegne.
Kada se oblanda i glazura stegnu iseći na štangle.
Možda vas zanima:
GOTOVE OBLANDE ZA 7 MINUTA Napravite ih za vreme reklama i sladite se dva dana!
Jednostavan i najbrži recept za oblande sa čokoladom.
KOLAČ ZA 30 MINUTA Dekorativan i preukusan slatkiš od keksa i čokolade
Red keksa, red pudinga i gotov ukusan kolač.
TOPLJENIK KOLAČ Starinski slatkiš sa orasima, pliva u sirupu!
Priprema je jednostavna, a ukus odličan.
POSNI KOLAČ OD MAKA I JABUKA Brzinska poslastica gotova za 30 minuta!
Mekan ukusan kolač koji se jednostavno priprema.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)