TRADICIONALNI POSNI KOLAČI Smokve, orasi i samo 2 oblande, a poslastica savršena!
Oblanda je gotova za 15 minuta, a preukusna.
Sastojci:
500 g mlevenih smokava
500 g seckanih oraha
500 g šećera
300 ml vode
2 velika lista oblande
Priprema:
Suve smokve samleti na mašini za meso ili u blenderu, orahe sitno iseckati. U šerpu sipati šećer i vodu, pa ušpinovati (kada provri kuvati još 4-5 minuta). Skloniti sa vatre, dodati orahe i smokve, sve sjediniti. Vrućim filom premazati jedan list oblande, prekriti drugim listom. Staviti preko krpu i pritisnuti težim predmetom. Ostaviti da se tako stegne, pa iseći na štanglice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBLANDA SA SMOKVAMA Sitni kolači koje ćete napraviti bukvalno za 15 minuta!
Ovi kolači su posni i odlična poslastica za slave.
POSNI KOLAČI Oblande sa suvim smokvama i orasima, gotove su za 30 minuta, a savršene!
Ukusni sitni kolači koji se jednostavno pripremaju.
SITNI KOLAČI Slatka salama sa krem bananicama, napravi se za 15 minuta!
Veoma izdašna poslastica od koje se dobije mnogo sitnih kolača.
KIKIRIKI BOMBICE Slatki zalogaji kojima niko ne može da odoli
Slatke bombice se brzo prave od nekoliko sastojaka, a dugo ćete u njima uživati jer ima mnogo.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
NEODOLJIVE KARAMEL ŠTANGLICE Gotove začas, a nestanu sa stola čim se postave
Slatki zalogajčići raspametiće i one koji ne vole slatko.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)