SLATKI SOČNI KOH Omiljeni kolač iz detinjstva po bakinom receptu
Uživajte u poslastici koju sve generacije vole.
Sastojci:
8 jaja
8 kašika šećera
4 kašike brašna
4 kašike griza
1 l mleka
7 kašika šećera
1 vanilin šećera
Priprema:
Jaja mutiti mikserom i kad se sjedine dodati šećer i nastaviti s mućenjem dok se ne istopi. Dodati brašno izmešano sa grizom, umutiti još malo da se sjedini pa izručiti u podmazan pleh. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći 20 minuta. Kad kora dobije braonkastu boju pokriti kolač aluminijumskom folijom do kraja pečenja. Hladan kolač preliti vrelim mlekom u kome su istopljeni šećer i vanilin šećer.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČIK MU ODOLITE! Čokoladni koh je mekan i sočan, obožavaju ga sve generacije
U ovoj fantastičnoj poslastici će uživati cela porodica, a napravi se za pola sata.
KOH Starinski kolač koji ne izlazi iz mode, baš za uživanje
Vole ga generacije a uspeće svima.
JEFTIN I BRZ Kolač od griza i džema, s merama na čaše, toliko je dobar da nestane iz pleha za tren!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a deca ga obožavaju i mogu ga poneti u školu za užinu.
ČOKOLADNI KOH Sočna slatka poslastica koju obožavaju i stari i mladi
Probajte omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
BANANA KUGLICE Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah, a tope se u ustima
Slatke i fenomenalne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)