BAKIN KOLAČ SA ORASIMA Sve sastojke imate u kući, samo ih pomešajte
Biskvitni kolač bogat orasima može da stoji nekoliko dana.
Sastojci:
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
200 g prezli
200 g oraha
1 prašak za pecivo
Preliv:
4 šoljice šećera
5 šoljica vode
1 vanilin šećer
2 kesice šlaga
1 šaka oraha za dekoraciju
Priprema:
Jaja i šećer penasto umutiti. Dodati prezle, prašak za pecivo i orahe i mešati dok se ne sjedine. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 30 minuta. Šećer i vanilin šećer sipati u vodu i staviti da provri. Od tog trenutka na tihoj vatri kuvati još 10 minuta. Hladnu koru preliti vrućim sirupom. Umutiti šlag prema uputstvu iz kesice. Premazati tortu i posuti orasima.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)