TORTA OD ŠARGAREPE Spoj kremastog fila, sočnih kora i mirišljavih začina će vas oduševiti
Probajte tortu od povrća.
Sastojci:
400 g sitno narendane šargarepe
200 g brašna
100 g šećera
100 g seckanih oraha
4 jaja
250 ml ulja
1 kesica cimeta
1 prašak za pecivo
Za fil:
400 g krema sira
300 ml kisele pavlake
150 g šećera u prahu
150 g putera
1 pomorandža
Priprema:
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i cimet. Dodajte ulje i jedno po jedno jaje sve vreme muteći mikserom najmanjom brzinom. Dodajte orahe i šargarepu i kratko mutite da se sve sjedini. Od dobijene smese ispecite tri kore. Pecite ih u podmazanom plehu 40-50 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za fil, penasto umutite puter sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite. Dodajte pavlaku i sok od pomorandže i mutite da se svi sastojci spoje. Nafilujte kore i celu tortu okolo. Po želji ukrasite orasima.
Savet: Ako ne volite da fil ima kiselkast ukus, stavite slatku pavlaku umesto kisele.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)