MEKANA, TOPI SE U USTIMA Torta od šargarepe je najukusnija koju ćete probati
Prosta i jednostavna.
Torta od šargarepe
Sastojci:
Za koru:
300 g šargarepe
300 g šećera
300 g mlevenih oljušćenih badema
35 g brašna
4 jajeta
kora od limuna
malo maslaca
Za glazuru:
30 g kakao praha
70 g šećera u prahu
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa šećerom. Ne prestajući da mutite postepeno dodajte brašno, istruganu šargarepu, mlevene bademe i istruganu limunovu koru. Posebno umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli i lagano pomešajte sa pripremljenom masom. Dobijenu smesu sipajte u maslacem podmazan i brašnom posut okrugli pleh prečnika 22 cm. Pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pomešajte kakao u prahu i šećer u prahu, sipajte dve-tri kašike vode i snažno mešajte da dobijete prilično gustu homogenu masu bez grudvica. Pečeni kolač izvadite iz rerne, u sredinu sipajte kakao krem i spatulom što pravilnije razmažite po površini kolača.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)