POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
Kesten-torta
Sastojci:
500 g kesten-pirea
1 kesica krem-šlaga od vanile
200 ml mleka
300 g mlevenog keksa
7-8 kašika jogurta
50-100 g čokolade za posipanje
Priprema:
Šlag-krem s ukusom vanile umutiti s hladnim mlekom. Mleveni keks pomešati sa nekoliko kašika jogurta, samo toliko da masa ne bude previše gnjecava, ali da može da se oblikuje i utisne u kalup. Ako je bez dodatka šećera, kesten-pire zasladiti po ukusu sa vanilin-šećerom i izgnječiti viljuškom, pa polako dodati u krem-šlag i umutiti sa mikserom da dobijete finu smesu. Smesu nanesite na koru, izravnajte i pospite rendanom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
SAVRŠENO KREMASTI DESERT Kora ukusna, a nadev se prosto topi u ustima
Nećete moći da mu odolite.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVE KARAMEL ŠTANGLICE Gotove začas, a nestanu sa stola čim se postave
Slatki zalogajčići raspametiće i one koji ne vole slatko.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)