BRZA I JEDNOSTAVNA POSLASTICA Kolač sa jagodama idealan desert za nenajavljene goste

Alo.rs

13:30

Slatki kutak 0

Svima će se dopasti.

BRZA I JEDNOSTAVNA POSLASTICA Kolač sa jagodama idealan desert za nenajavljene goste
Shutterstock

Kolač s jagodama

Sastojci:

750 g jagoda

200 g putera

150 g + 3 kašike šećera

1 kesica vanilin-šećera

pola limuna

prstohvat soli

4 jaja

200 g brašna

100 g gustin

4 kašičice praška za pecivo

Priprema:

Mikserom penasto umutite puter sa 150 g šećera, vanilom, prstohvatom soli i rendanom limunovom korom. Dodajte jedno po jedno jaje i postepeno sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo i gustinom. Testo sipajte u kalup obložen masnim papirom, rasporedite kriške očišćenih i opranih jagoda, pospite tri kašike šećera i pecite u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading