KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
Jagode s vanilom
Sastojci za 6 osoba:
12 piškota
550 ml slatke pavlake
150 g džema od jagoda
3 žumanca
50 g šećera
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašika šećera u prahu
4 kašike likera po ukusu
2 jagode
Priprema:
Piškote izdrobite na manje komade, rasporedite u staklene dekorativne činije i poprskajte likerom. U posudi
zagrejte 300 ml slatke pavlake, a zatim postepeno dodajte žumanca izmešana sa šećerom i ekstraktom vanile. Smanjite temperaturu i nastavite da mutite mikserom dok krema ne postane gusta. Posudu sklonite s ringle i ohladite, povremeno promešajte. Jagode očistite, operite i prepolovite, a od ostatka pavlake umutite šlag. Preko piškota rasporedite nekoliko kašika džema od jagoda, vanilin-krema i šlaga, pospite šećerom u prahu, ukrasite prepolovljenim jagodama i listićima badema.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
IZVRSTAN UKUS Napravite rolnice od vanile po specijalnom receptu
Kad ih budete probali, očaraće vas ukus.
LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)