OVO JE UKUS KOJI SE PAMTI Kremasta rapsodija od višanja očaraće vas odmah

Alo.rs

11:00

Slatki kutak 0

Odličan je ukus.

OVO JE UKUS KOJI SE PAMTI Kremasta rapsodija od višanja očaraće vas odmah
unsplash.com

Kremasta rapsodija

Sastojci:

Za podlogu:

250 g keksa

Za krem sa višnjama:

300 ml vode

200 ml soka od višanja iz kompota

150 g griza

180 g šećera

1 teglica očišćenih višanja

Za žuti krem:

2 pudinga od vanile

3 kašike šećera

750 ml mleka

2 vanilin šećera

250 g margarina

200 g šećera u prahu

Za dekoraciju:

250 ml pavlake za šlag

Priprema:

U lonac sipajte vodu i sok od višanja. Kada provri, pomerite s vatre i dodajte griz. Dobro razmutite i vratite da se kuva nekoliko minuta, uz neprestano mešanje. Dodajte višnje i šećer. Sve mešajte na laganoj temperaturi minut-dva. U kalup naređajte keks. Vruću smesu s višnjama sipajte na keks i izravnajte. Zatim ostavite da se
ohladi. Puding pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom u otprilike 200 ml mleka koje ste odvojili od pripremljenih 750 ml. Ostatak stavite da se kuva. Kada mleko provri, umutite puding sa šećerom. Kuvajte na laganoj vatri i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte u ohlađeni puding. Žuti krem rasporedite preko krema od višanja. Zatim umutite pavlaku za šlag i nanesite na kolač.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading