OVO JE UKUS KOJI SE PAMTI Kremasta rapsodija od višanja očaraće vas odmah
Odličan je ukus.
Kremasta rapsodija
Sastojci:
Za podlogu:
250 g keksa
Za krem sa višnjama:
300 ml vode
200 ml soka od višanja iz kompota
150 g griza
180 g šećera
1 teglica očišćenih višanja
Za žuti krem:
2 pudinga od vanile
3 kašike šećera
750 ml mleka
2 vanilin šećera
250 g margarina
200 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
250 ml pavlake za šlag
Priprema:
U lonac sipajte vodu i sok od višanja. Kada provri, pomerite s vatre i dodajte griz. Dobro razmutite i vratite da se kuva nekoliko minuta, uz neprestano mešanje. Dodajte višnje i šećer. Sve mešajte na laganoj temperaturi minut-dva. U kalup naređajte keks. Vruću smesu s višnjama sipajte na keks i izravnajte. Zatim ostavite da se
ohladi. Puding pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom u otprilike 200 ml mleka koje ste odvojili od pripremljenih 750 ml. Ostatak stavite da se kuva. Kada mleko provri, umutite puding sa šećerom. Kuvajte na laganoj vatri i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte u ohlađeni puding. Žuti krem rasporedite preko krema od višanja. Zatim umutite pavlaku za šlag i nanesite na kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
MEDENA PITA SE TOPI U USTIMA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na slavi, a izdašna i neodoljiva
Ako volite čuvenu Medovik tortu, ovu pitu ćete obožavati.
CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.
ČOKOLADNI TARTUFI SA KOKOSOM Naprave se lako, a pojedu čim se postave, otopićete se od miline
Od navedene količine dobićete 18 tartufa.
STARINSKA ŠUSTER PITA Sve domaćice u Jugoslaviji su znale recept, jeftina i izdašna
Starinska poslastica sa džemom podsetiće vas na bakinu kuhinju i stara vremena.
MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.
Komentari (0)