VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI Napravite domaći neodoljiv desert koji će deca obožavati
Zaboravićete na kupovnu varijantu.
Sendvič sladoled
Sastojci:
Za keks:
1/2 šolje omekšalog putera
1 šolja smeđeg šećera
1 kašičica vanile
2 jajeta
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica cimeta
1/2 šolje mleka
2 šolje ovsenih pahuljica
1/2 šolje grožđica
Za sladoled:
1 šolja slatke pavlake za kuvanje
1/4 šolje šećera u prahu
3 žumanca
1 celo jaje
3/4 šolje šećera
1 kašičica vanile
1 šolja grčkog jogurta
Priprema:
Za sladoled: umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu da postane čvrsta i penasta. Ostavite u frižideru da se hladi. Na pari mešajte žumanca, jaje i šećer dok se smesa ne udvostruči, pa sklonite. Grčki jogurt pomešajte s vanilom, te smesu sa žumancima dodajte umućenoj slatkoj pavlaci. Sipajte u kalupe ili činijice, zatvorite ih i stavite u zamrzivač na osam sati. Za keksiće: zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite puter i šećer, pa dodajte jaja i vanilu i to umutite. U drugoj činiji sjedinite brašno, prašak za pecivo, so, cimet, pa sve sipajte u smesu s puterom. Uspite i mleko, pa ovsene pahuljice i grožđice. Dobro izmešajte i od testa pravite keksiće okruglog oblika. Stavljate ih na nauljenu tepsiju i pecite 15 minuta. Na ohlađene keksiće stavljajte kašičicu sladoleda i pravite sendviče. Svaki ponaosob umotajte PVC folijom i stavite u posude, dobro ih zatvorite i ostavite u zamrzivaču na bar 5 sati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.
JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)