JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede

Alo.rs

12:00

Slatki kutak 0

Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.

JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Shutterstock

Sladoled straćatela

Sastojci:

500 ml punomasnog mleka

3 jaja

200 g šećera u prahu

5 g vanilin-šećera

500 ml slatke pavlake

1 pakovanje kondenzovanog mleka

150-200 g crne čokolade

Priprema:

Jaja dobro umutite sa 100 g šećera i vanilom. Polovinu svežeg mleka nalijte u jaja, polako i uz neprestano mućenje mikserom. Nakon toga, smesu od jaja nalijte u preostalo sveže mleko i ponovo umutite. Posudu stavite da se kuva nekoliko minuta na tihoj vatri, mešajte, pa nakon toga ostavite da se u potpunosti ohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u vazdušast sneg, pa je pažljivo dodajte u smesu sa jajima, uz mućenje 
mikserom. Dolivajte kondenzovano mleko, uz neprestano mešanje, a po želji dodajte i još šećera u prahu. Smesu prebacite u odgovarajuću posudu za zamrzavanje i ostavite u zamrzivaču 3 sata. Tokom ovih 3 sata, 3-4 puta vadite sladoled i mutite ga mikserom. Na ovaj način se neće formirati kristali. Prilikom poslednjeg mućenja, dodajte i sitno izlomljenu crnu čokoladu. Vratite u zamrzivač i zamrznite poslasticu u potpunosti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading