RECEPT ZA NAJBOLJI DOMAĆI KESTEN PIRE Kremasta poslastica koja u kombinaciji sa šlagom daje omiljen ukus
Svima će se dopasti.
Kesten-pire
Sastojci:
600 g kestena
50 g šećera
2 kesice vanilin-šećera
1 kašičica ruma
4 dl mleka
Priprema:
Kestene izrezati ukrug i staviti u kipuću vodu na nekoliko minuta, dovoljno da se otvore. Stavljajte samo po nekoliko komada, jer ih je potrebno očistiti od kore dok su još vrući jer se tada lako čiste. Očišćene kestene i vanilin-šećer staviti u mleko i kuvati oko sat vremena, povremeno mešajući. Šećer i rum dodati pred kraj kuvanja. Smesu umutite štapnim ili običnim mikserom da se dobije homogena masa. Pire sipajte u činije i ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
BOŽANSTVEN I SUPERSOČNI KOLAČ Brza poslastica koja će vas očarati jer se NE PEČE
Pravo kremasto zadovoljstvo.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
BRZA I JEDNOSTAVNA POSLASTICA Krepi dušu i telo, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica sa bananama za sva vremena i prilike.
NEPEČENA SLATKA FANTAZIJA Brza poslastica koju niko ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalna torta osvaja na prvi zalogaj, a topi se u ustima.
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Tope se u ustima, a mekane kao duša
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
Komentari (0)