SAVRŠENO KREMASTI DESERT Kora ukusna, a nadev se prosto topi u ustima
Nećete moći da mu odolite.
Kremasti rolat
Sastojci:
200 g kesten-pirea
100 g šećera
1 dl vode
300 g mlevenog keksa
1 pakovanje margarina
100 g čokolade
Priprema:
U 100 g šećera sipati 1 dl vode, pustiti da provri i skloniti sa ringle. Toj smesi dodati mleveni keks i omekšali margarin, dobro izmešati, pa podeliti na dva dela. U prvi deo staviti rastopljenu čokoladu, a u drugi kesten pire. Razviti svetli deo u pravougaonik na foliji, pa preko njega tamni deo, ali ne celom širinom. Uviti u rolat, ostaviti u frižider da se stegne, pa po želji ukrasiti rastopljenom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BOŽANSTVEN I SUPERSOČNI KOLAČ Brza poslastica koja će vas očarati jer se NE PEČE
Pravo kremasto zadovoljstvo.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)