JOGURT KOLAČ NIKAD NE OMANE Mekani biskvit s merama na čaše, samo se izmeša i ispeče!

Trpeza/ V.V.

11:30

Slatki kutak 0

Možete da ga namažete džemom ili pospete šećerom u prahu, a i bez toga je odličan.

JOGURT KOLAČ NIKAD NE OMANE Mekani biskvit s merama na čaše, samo se izmeša i ispeče!
Shutterstock

Sastojci:

2 jaja

2 čaše (od 200 ml) oštrog brašna

1 čaša jogurta

1/2 čaše šećera

1/2 čaše ulja

1 prašak za pecivo

Priprema:

Jaja i šećer mutite oko pet minuta, da smesa bude svetložuta i gusta. Dodajte ulje, malo po malo i mutite na najmanjoj brzini. Dodajte jogurt i izmešajte kašikom. Na kraju dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta. Kada se kolač odvoji od ivica pleha proverite čačkalicom da li je pečen.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading