ROZEN TORTA SA MAKOM Toliko je dobra da će preoteti prvo mesto omiljenoj štrudli

Trpeza/ V.V.

19:00

Slatki kutak 0

Izdašna poslastica koja se jednostavno pravi.

ručak
Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje kora za rozen tortu

400 g maka

200 ml vrućeg mleka

200 g margarina

2 kesice vanilin šećera

prstohvat soli

80 g mlečne čokolade

100 g mlevenog plazma keksa

Za glazuru:

100 g bele čokolade za kuvanje (ili crne)

2 kašike ulja

1 kašika margarina

Priprema:

U provrelo mleko sipati mak, promešati, dodati margarin, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešati da se čokolada i margarin istope i na kraju umešati mleveni keks. Skloniti sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filovati kore i ređati jednu na drugu. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pokriti folijom, staviti preko nje nešto teško i ostaviti u frižideru najmanje 2 sata. Za glazuru, otopiti čokoladu, ulje i margarin na tihoj vatri i preliti kolač.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading