NAJLEPŠA ŠTRUDLA SA MAKOM Pravi se sa suvim kvascem, meka je i bogata filom, ne možeš da prestaneš da jedeš!
Poslastica od testa koju svi obožavaju.
Sastojci:
Testo:
400 g mekog brašna
1 kesica suvog kvasac
1 kesica praška za pecivo
50 g šećera
1 jaje
1 belance
100 g masti
1/2 kašičice soli
Rendana kora od 1/2 limuna
125 ml mleka
Fil:
400 g mlevenog maka
100 g šećera
200 ml mleka
Rendana kora od 1/2 limuna
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
Priprema:
Testo: U toplo mleko dodati kašičicu šećera, suvi kvasac, promešati i ostaviti da se aktivira. U činiju sipati brašno, ostatak šećera, so, prašak za pecivo i koru limuna. Promešati i u sredini napraviti udubljenje, pa dodati mast, jaje, belance i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo uz još malo dodavanja brašna. Kada testo postane elastično i ne lepi se za ruke, napraviti oblik lopte i vratiti u činiju, pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči.
Fil: Mleveni mak pomešati sa šećerom i korom limuna. Preliti vrelim mlekom i sjediniti.
Naraslo testo podeliti na dva jednaka dela. Prvu polovinu rastanjiti oklagijom u oblik pravougaonika debljine 3 mm. Premazati polovinom fila od maka i uviti u rolat. Na oba kraja rolata testo uvući unutra. Na isti način napraviti drugi rolat.
Staviti štrudle u podmazan pleh, prekriti ih krpom i ostaviti da narastu dok se rerna zagreje na 180 stepeni. Štrudle premazati mešavinom žumanceta i mleka i peći dok ne dobiju zlatnu boju.
Možda vas zanima:
BAKINA ŠTRUDLA Makovnjača meka kao duša, kad počneš da jedeš ne možeš da staneš!
Poslastica od testa koja može biti i užina uz šolju mleka ili čaja.
ŠTRUDLA SA MAKOM Pravi se sa suvim kvascem, meka je i bogata filom pa ne možeš da prestaneš da jedeš!
Štrudla je poslastica od testa, ali je odlična i kao slatka užina uz šolju čaja ili mleka.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Kombinacija bez greške koja popravlja dan u trenu
Mekana i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM Čarobna zimska poslastica po starinskom receptu
Sočna, sa bogatim nadevom, od domaćih kora.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
ŽERBO KOCKE Mađarski specijalitet za sva vremena i prilike koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
BANANA KUGLICE Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah, a tope se u ustima
Slatke i fenomenalne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)