DOMAĆI ČUPAVCI Ovaj recept svima uspeva, pa i početnicima u kuhinji
Ovo je ubedljivo najpopulariji kolač u Srbiji i svi ga obožavaju
Sastojci:
Za koru:
2 jajeta
200 ml mleka
100 ml ulja
200 g šećera
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
Za krem:
1 l mleka
1 šolja šećera
7 kašika griza
200 g kokosovog brašna
Priprema:
Mleko za krem skuvajte sa šećerom. Čim provri, dodajte griz, kašiku po kašiku, mešajući dok se ne zgusne. Sklonite s ringle, pa ubacite kokosovo brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. U činiji umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, mleko i kakao. Izmiksirajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Polovinu smese za koru izlijte u pleh i pecite oko 10 minuta na 170 stepeni. Preko gotove kore sipajte krem, pa i drugu polovinu kore, vratite u rernu i pecite još 20 minuta. Ukrasite kokosom.
Možda vas zanima:
FENOMENALNI ČUPAVCI Tope se u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru
Neodoljivi i slatki, prste da poližete.
MEDENI ČUPAVCI Slatki i fantastični, otopićete se od slatkoće
Fenomenalni kolači, poslužite ih na slavskoj trpezi i oduševite goste.
AKO VOLITE ČUPAVCE, VOLEĆETE I NJIHOVU POSNU VERZIJU Još je ukusnija, a jeftinija
Savršeni kolači sa kokosom. I u dane najstrožeg posta možete da ih pravite, jer su na vodi. Jeftina poslastica skupog ukusa.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)