MEDENI ČUPAVCI Slatki i fantastični, otopićete se od slatkoće
Fenomenalni kolači, poslužite ih na slavskoj trpezi i oduševite goste.
Potrebno je
- 6 jaja
- 350 g šećera
- 100 ml ulja
- prašak za pecivo
- 350 g brašna.
- 300 g šećera
- 200 g margarina
- 150 ml mleka
- 150 g čokolade za kuvanje
za ukrašavanje
- 300 g kokosa
Priprema
Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje. Onda izlijte masu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. U zasebnoj šerpici zagrejte mleko pa dodajte šećer, margarin i izlomljenu čokoladu i kuvajte, dok se sve ne otopi. Isecite pečen kolač na kocke, svaku umočite u čokoladni preliv koji ste prethodno napravili, pa uvaljajte u kokosovo brašno. Bon appetit!
Možda vas zanima:
FENOMENALNI ČUPAVCI Tope se u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru
Neodoljivi i slatki, prste da poližete.
AKO VOLITE ČUPAVCE, VOLEĆETE I NJIHOVU POSNU VERZIJU Još je ukusnija, a jeftinija
Savršeni kolači sa kokosom. I u dane najstrožeg posta možete da ih pravite, jer su na vodi. Jeftina poslastica skupog ukusa.
DOMAĆI ČUPAVCI Ovaj recept svima uspeva, pa i početnicima u kuhinji
Ovo je ubedljivo najpopulariji kolač u Srbiji i svi ga obožavaju
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)