AKO VOLITE ČUPAVCE, VOLEĆETE I NJIHOVU POSNU VERZIJU Još je ukusnija, a jeftinija
Savršeni kolači sa kokosom. I u dane najstrožeg posta možete da ih pravite, jer su na vodi. Jeftina poslastica skupog ukusa.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 400 g šećera
- 400 ml vode
- 50 g griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g kakao praha
- 1 kašika alkoholnog širćeta
Priprema
Pomešajte u činiji pšenično brašno, griz, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Potom dodajte 200 ml vode i kašiku alkoholnog sirćeta. Umutite dobro sve pa sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni dok se patišpanj ne odvoji od ivice pleha. Ohlađen kolač isecite na kocke. Sipajte u šerpu 200 mililitara vode, dodajte 200 grama šećera i kakao praha pa stavite na ringlu da se kuva. Čim proključa, skinite sa ringle i ostavite da se malo ohladi. Sipajte kokosovo brašno u dubok tanjir. Spuštajte kocke patišpanja viljuškom u preliv od vode, šećera i kakao praha, pa odmah posle u posudu sa kokosovim brašnom. Vaši čupavci su spremni. Bon appetit !
Možda vas zanima:
FENOMENALNI ČUPAVCI Tope se u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru
Neodoljivi i slatki, prste da poližete.
MEDENI ČUPAVCI Slatki i fantastični, otopićete se od slatkoće
Fenomenalni kolači, poslužite ih na slavskoj trpezi i oduševite goste.
DOMAĆI ČUPAVCI Ovaj recept svima uspeva, pa i početnicima u kuhinji
Ovo je ubedljivo najpopulariji kolač u Srbiji i svi ga obožavaju
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)