PALAČINKE SA KREMOM I MLEVENIM KEKSOM Najbolji recept koji ste do sada probali, lak za pripremu
Ako imate malo vremena na raspolaganju a želite da se zasladite palačinke mogu da budu vaš prvi izbor.Sa dodatkom krema i keksa uživaćete u svakom novom zalogaju.
Potrebno je:
2 jaja
na vrh noža soli
2 dl mleka
2 dl vode
1 kašika ulja
oko 500 g brašna
krem
mleveni keks
Umutite jaja sa malo soli, dodajte mleko i vodu, dobro sjedinite i po potrebi, zavisno od željene gustine, dodajte brašno. Sipajte kašiku ulja i pecite palačinke u tiganju podmazanom sa par kapljica ulja. Svaku palačinku premažite kremom i pospite mlevenim keksom. Presavijte palačinke zatim poprskajte sa malo otopljenog krema ili čokolade i pospite keksom.
Možda vas zanima:
PALAČINKE IZ CELOG SVETA Kako omiljeno jelo spremaju u Kini, Americi, Austriji, Francuskoj
Svi ih vole, a mogu da budu slane i slatke, tople i hladne, jelo ili prilog ili desert. Svaka zemlja ima neki svoj način na koji ih pravi, a nećete da pogrešite koji god da izaberete.
PALAČINKE NA DRUGAČIJI NAČIN Ovako prave na Tajlandu
Napravite palačinke na drugačiji način. Mekane, aromatične i slatke. Donosimo vam recept za palačinke sa Tajlanda.
SLANE PALAČINKE Super ideja kada vam dođu gosti, tope se u ustima
Probajte palačinke na malo drugačiji način. Umesto poslastice, napravite slano jelo. Ukus je podjednako dobar.
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
KEKS TORTA Očaravajuća brza poslastica koja se smaže za tren oka, a svi je vole
Nepečena poslastica osvojiće i one izbirljive.
BRAUNI Kolač koji svi vole a topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalni desert za sve sladokusce.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
Komentari (0)