TIRAMISU BOMBICE Recept koji obožava 4 miliona domaćica, hit je na mrežama

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Kolać bez pečenja.Pravi se brzo i lako. Shvatićete zašto je tako popularan.

bombice
Shutterstock

Potrebno je

 

Za 15 bombica

3 pakovanja piškota

250gr sira od kravljeg mleka (maskarpone sir)

espreso kafa 100ml

2 kašike šećera

kašika ruma

lešnik krem 

kakao prah (za posipanje)

 

 

@slatkadomacica Za 15 bombica: 3 pakovanja piškota od 1 reda izlomiti na sitne delove. U 100ml skuvane espresso kafe dodati 2 kašike šećera i 1 kašiku ruma po želji, promešati. Kafu dodati u piškote, promešati. Zatim dodati 250g maskarpone sira i mešati dok ne nastane smesa od koje se mogu formirati bombice. Gotovu smesu odložiti u frižider na pola sata. Od smese sada uzimati po malo, rastanjiti na dlanu, dodati malo Nutelle i formirati bombicu. Bombice uvaljati u kakao, višak kakao praha ukloniti sa bombica da ne budu gorke, ja sam to uradila uz pomoć cediljke (uvaljana bombica se stavi u cediljku i treska se dok se višak na odvoji). Bombice su odmah spremne za jelo ali su još lepše ako malo odstoje u frižideru! #slatkadomacica #tiramisu #recept #nutella #fyp #foryoupage ♬ original sound - Julia

 

 

Priprema

Skuvajte espreso.Onda u skuvanu kafu dodajte 2 kašike šećera i 1 kašiku ruma i promešajte. Kafu potom  dodajte u piškote i promešajte. Dodajte  sir i mešajte dok ne nastane smesa od koje ćete praviti bombice. Ali prvo tu smesu odložite u frižider pola sata.Od smese sada uzimajte malo po malo, rastanjite na dlanu, dodajte malo lešnik krema i napravite bombicu. Potom ih uvaljajte u kakao (ali uklonite višak praha sa bombica da ne budu gorke).Možete da ih odmah jedete ili ostavite malo u frižideru (tada su još lepše).

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading