RUSKE KAPE Kolači idealni za slavsku trpezu, klasik bez premca koji miriše na ljubav
Vrsta sitnih kolača neodoljivog ukusa, oduševiće sve koji budu probali, kao stvoreni za uživanje.
Potrebno je
Za koru
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl vruće vode
- 250 g brašna
- prašak za pecivo
- 1,5 kašika kakaa
Za fil
- puding od vanile
- 350 ml mleka
- 100 g šećera
- vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 100 g kokosovog brašna
Za glazuru
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema
Odvojte žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu i dobro promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa ga dodajte u smesu od jaja i šećera i mešajte da se sve sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite na dva dela, pa u jedan deo dodajte kakao. Ispecite dve kore, svaku posebno u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 minuta. Manjim okruglim kalupom ili čašom iz obe kore izrežite krugove, pa pripremite fil. Prašak za puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i sa malo mleka, pa ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte umućeni maslac, pa sve dobro umutite mikserom. Na tamni krug od kore stavite kašiku fila, razmažite i poklopite žutim krugom. Tako dobijenu „torticu” premažite kremom sa svih strana i uvaljajte u kokosovo brašno. Za glazuru otopite na pari čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte da se samo malo ohladi. Pomoću kašičice vrh svake „tortice” pažljivo premažite glazurom i stavite u frižider na sat-dva pre posluživanja. Prijatno!
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)