ŠTRUDLE SA MAKOM I VIŠNJAMA Posne na vodi a sočne i neodoljive, pravi raj za sladokusce
Zasladiće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 3-5 gotovih kora za pitu
- 400 g mlevenog maka
- 200 g višanja
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g šećera
- voda po potrebi
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte šećer i vanilin šećer, mak pa dodajte vodu. Izmešajte sve, treba da dobijete smesu kao za palačinke. Stavite na ringlu pa čim provri, sklonite. Pleh obložite papirom za pečenje. Raširite kore pa ih premažite jedan kraj pripremljenim filom, pa pospite višnjama. Umotajte u oblik štrudle pa poređajte u pleh. Pecite štrudle u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. Prohlađene štrudle sa makom i višnjama pospite šećerom u prahu. Prijatno!
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Tope se u ustima, a mekane kao duša
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)