ZDRAVI A POSNI DESERTI Biljna mleka im daju posebnu čar, a možete da jedete i na dijeti
Zdravi slatkiši zasladiće vam dušu i telu, pritom mogu da se jedu i u dane posta. Ne sadrže beli šećer već samo prirodan iz voća, meda i šećerni alkohol (eritritol).
Kuglice s malinama
Sastojci:
- 200 g posnog sira
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g sojinog mleka sa ukusom vanile
- 1 kašika meda
- 1 kašika arome vanile
- zamrznute maline
Priprema:
Posni sir sir umutite mikserom, pa mu dodajte med i mleko pa lagano spatulom promešajte. Kada se sjedini, ubacite kokosovo brašno i na kraju aromu vanile. Lagano promešajte, pa počnite da pravite kuglice. Na kraju ih uvaljajte u kokos ili kakao prah, kako vam želja.
Kolač od borovnice
Sastojci:
- 180 g ovsenih pahuljica
- 2 banane
- 100 g putera od kikirikija
- 50 g borovnica
- 2 kašike kokosovog mleka
Priprema:
Pleh obložite pek-papirom. U činiji izgnječite banane, dodajte ovsene pahuljice, puter od kikirikija i dobro promešajte kako biste dobili ujednačenu masu. Dodajte biljno mleko da biste dobili malo ređu smesu i izlijte u pleh. Pecite oko 20 minuta, ili dok kolač ne porumeni. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Karamel kocke
Sastojci:
- 70 g ovsenih pahuljica
- 50 g badema
- 1 kašika javorovog sirupa
- 3 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike kokosovog mleka
Za fil:
- 16 urmi
- 3 kašike kokosovog mleka
- prstohvat soli
- čokolada za kuvanje
- 100 g crne čokolade
- 1 kašika kokosovog ulja
Priprema:
Sameljite ovsene pahuljice i bademe, pa im dodajte ulje, mleko i sirup. Utisnite smesu u dno pleha koji ste obložili papirom za pečenje. Izblendajte urme, mleko i so, pa rasporedite preko baze. Istopite čokoladu s uljem i prelijte preko karamele. Odložite u frižider na sat vremena pa secite na komade željene veličine.
Kramble s jabukama
Sastojci:
- 1 kg jabuka
- eritritol (zamena za šećer)
- 1 limun
- 50 g margarina
- 100 g brašna
- 2 kašike sojinog mleka sa ukusom vanile
Priprema:
Jabuke oljuštite, isecite na komade i kuvajte na srednjoj vatri. Dodajte dve trećine količine šećera i izrendanu koricu limuna, poklopite i kuvajte oko pet minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Ostavite da se ohladi. Margarin pomešajte s brašnom. Mesite dok ne dobijete mrvičastu smesu, pa joj dodajte preostali šećer. Jabuke sipajte u posudu za pečenje, pospite smesom od putera i brašna, pa pecite pola sata ili dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
GURMANLUCI OD KROMPIRA Slasna jela koja će dugo držati sitim, a osvajaju na prvi zalogaj
Punjeni krompir, njoke sa slaninom, pica ili sočni hleb, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVE KARAMEL ŠTANGLICE Gotove začas, a nestanu sa stola čim se postave
Slatki zalogajčići raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)