KOLAČ OD ŠERBETA Zaboravljeni desert raspametiće i one koji ne vole slatko, a posan na vodi
Fenomenalan desert pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce.
Potrebno je:
- 1 šolja mlevenih oraha
- 1 šolja griza
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 g seckanih oraha
- šolja šećera
- 500 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite šećer sa vodom da dobijete šerbet. U jednu posudu sipajte šerbet, pa dodajte griz, brašno, prašak za pecivo, mlevene i seckane orahe. Mikserom umutite pa dodajte još 100 ml šerbeta. U pleh obložen papirom za pečenje izručite smesu, pa je ravnomerno rasporedite. Pecite oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Gotov kolač prelijte ostatkom šerbeta. Ostavite da se prohladi, pa secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
DUNAVSKI TALASI U savršenom kremastom spoju sa višnjama, kolač stvoren za uživanje
Ako volite klasičan kolač sa višnjama, ovaj ćete obožavati.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)