RAFAELO ROLAT Neodoljiva poslastica budi sva čula, kao stvorena za savršeno jutro

Ivana Pavlović

09:32

Slatki kutak 0

Kremasti rolat sa kokosom pravi se jednostavno a mami osmeh na lice.

rafaelo rolat
Shutterstock

Potrebno je
Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica arome vanile
  • 60 ml ulja
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za krem:

  • 2 kesice šlaga
  • 100 ml mleka
  • 180 g kisele pavlake 
  • 4 kašike šećera u prahu 
  • 85 g kokosa
  • 1 ravna kašičica želatina + 1,5 kašika hladne vode
  • oko 200 g jagoda

Još:

  • šećer u prahu za posipanje
  • jagode za dekoraciju

Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca. Belancima dodajte prstohvat soli i šećer. Dodajte jedno po jedno žumance uz stalno mućenje brašno i aromu vanile i ulje. Pecite na 180 stepeni, 25 minuta. Kada ste izvadili biskvit iz rerne, još topao zavijte u roladu zajedno sa pek-papirom i ostavite ga tako da se ohladi. Za to vreme operite jagode i naseckajte na sitne kockice.  Za krem, izmutite mikserom šlag sa mlekom, ubacite kiselu pavlaku. Dodajte šećer u prahu i kokos. Napravite želatin i sipajte u krem.  Odmotajte biskvit, pa zajedno s papirom prebacite na pleh ili tacnu. Namažite kremu preko biskvita, ali ne do kraja. 

 

Možda vas zanima:

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

Komentari (0)

Loading