SVINJSKI GULAŠ PO RECEPTU STARIH SRBA Čorbačijsko jelo, koje se nekad služilo samo u bogataškim kućama

trpeza.rs

08:17

U sosu sa 0

Ovo starinsko kuvano jelo koje je savršeno za vaš današnji ručak

SVINJSKI GULAŠ PO RECEPTU STARIH SRBA Čorbačijsko jelo, koje se nekad služilo samo u bogataškim kućama
Profimedia

Sastojci

  • 500 g svinjetine
  • malo ulja
  • 1 crni luk
  • 1 zelena paprika
  • 300 g šampinjona
  • 4 čorbadžijske paprike
  • 1 šolja soka od paradajza
  • 3 kisela krastavčića
  • 50 ml belog vina
  • 100 g sira
  • 4 jajeta
  • malo soli
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • malo svežeg peršuna

Priprema

Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove. Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške. Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene.

Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino. Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo. U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading