SOČNI SVINJSKI PAPRIKAŠ Nepogrešiv izbor za današnji ručak, ovo morate probati!

Ana Klikovac

14:47

U sosu sa 0

Tradicionalno jelo po receptu najboljih domaćica...

Paprikaš
Shutterstock

Paprikaš je jedno od retkih jela na kašiku koje niko ne odbija, a pravi se od svima omiljenih namirnica, kao što su krompir i meso. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za svinjski paprikaš, a ruske domaćice su otkrile tajnu za sočnost ovog jela. Trik je u tome da se samo povremeno promeša, jer će se tako namirnice lepo krčakti u sopstvenom soku.

Sastojci:
1 kg krompira 
800 g svinjskog mesa 
2 crna luka 
1 šargarepa 
2-3 čena belog luka
lovorov list 
1 kašičica slatke mlevene paprike 

Isecite meso na kockice i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Kada je meso skoro gotovo dodajte sitno seckan crni luk, kao i šargarepu isečenu na kolutove. pa pržite dok povrće ne omekša. Posolite, pospite slatkom mlevenom paprikom i dodajte biber u zrnu, kao i lovorov list. Promešajte, smanjite temperaturu i kada i povrće omekša dodajte krompir isečen na sitne kockice (nemojte da mešate). Samo poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi nekih 25 minuta. Za to vreme nemojte da podižete poklopac. Nakon tog vremena proverite da li je krompir omekšao, pa lagano promešajte. Dodajte mleveni beli luk, a u kutlaču stavite kašičicu soli, pa prelijte vrelom vodom. Sipajte ponovo vrelu vodu u kutlaču i dodajte u gulaš, i tako još dvaputa. Nemojte da mešate. Trebaće vam oko 100 ml vode. Pojačajte temepraturu i kuvajte još nekih 5 minuta, pa tek onda lagano promešajte i ostavite da se kuva još 10 minuta.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading