BRZA BELA RIBLJA ČORBA Lagan i kremast obrok koji se sprema očas posla

Ana Klikovac

16:05

U sosu sa 0

Harmonija najboljih ukusa...

Čorba
Printscreen/YouTube/RecipeTin Eats

Riblja čorba je gurmanski specijalitet i idealne je za dane posta, ali možete je jesti bilo kada. Ako volite ribu i želite neki ukusan i brz obrok, predlažemo vam da napravite belu riblju čorbu. Možete da koristite najjeftiniju ribu, a obavezno joj dodajte povrće i mleko. Ovako pripremljena riblja čorba najčešće se služi sa parčetom hleba. Ako ovu čorbu jedete u toku posta, onda koristite bademovo ili sojino mleko. 

Sastojci: 
40 g putera
2 čena belog luka
1 crni luk 
2 male šargarepe
125 ml belog vina
35 g brašna
750 ml mleka
500 ml bujona
1-2 krompira
1 šolja kukuruza
600 g ribe 
1 šolja graška

 

 

Priprema: Otopite puter u šerpi, pa dodajte seckani beli i crni luk i pržite dok ne omekšaju. Zatom dodajte seckanu šargarepu i promešajte. Kada i šargarepa omekša sipajte vino. Kada veći deo vina ispari, dodajte brašno i mešajte brzo dok se svi sastojci ne sjedne. Nakon toga sipajte bujon, a onda i mleko. Dodajte isečen krompir, kukuruz, so i biber, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Smanjite temepraturu i kuvajte još nekih 10-ak minuta. Dodajte ribu koju ste iseckali, kao i grašak i ostavite da se kuva sve dok i riba ne bude gotova. Ako je čorba previše gusta dodajte malo vode. 

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading