Harmonija najboljih ukusa...
Riblja čorba je gurmanski specijalitet i idealne je za dane posta, ali možete je jesti bilo kada. Ako volite ribu i želite neki ukusan i brz obrok, predlažemo vam da napravite belu riblju čorbu. Možete da koristite najjeftiniju ribu, a obavezno joj dodajte povrće i mleko. Ovako pripremljena riblja čorba najčešće se služi sa parčetom hleba. Ako ovu čorbu jedete u toku posta, onda koristite bademovo ili sojino mleko.
Sastojci:
40 g putera
2 čena belog luka
1 crni luk
2 male šargarepe
125 ml belog vina
35 g brašna
750 ml mleka
500 ml bujona
1-2 krompira
1 šolja kukuruza
600 g ribe
1 šolja graška
Priprema: Otopite puter u šerpi, pa dodajte seckani beli i crni luk i pržite dok ne omekšaju. Zatom dodajte seckanu šargarepu i promešajte. Kada i šargarepa omekša sipajte vino. Kada veći deo vina ispari, dodajte brašno i mešajte brzo dok se svi sastojci ne sjedne. Nakon toga sipajte bujon, a onda i mleko. Dodajte isečen krompir, kukuruz, so i biber, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Smanjite temepraturu i kuvajte još nekih 10-ak minuta. Dodajte ribu koju ste iseckali, kao i grašak i ostavite da se kuva sve dok i riba ne bude gotova. Ako je čorba previše gusta dodajte malo vode.
Bonus video:
Možda vas zanima:
STARI DOBRI CRNOGORSKI KAČAMAK Tradicionalno jelo siromašnih sada voli i elita, evo kako se sprema!
Osmišljen nedugo nakon što je vladika Petar I Petrović Njegoš, na povratku iz Rusije, iz Trsta 1786. godine doneo svom narodu krompir...
SOČNI SVINJSKI PAPRIKAŠ Nepogrešiv izbor za današnji ručak, ovo morate probati!
Tradicionalno jelo po receptu najboljih domaćica...
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)