DOMAĆI KEČAP Pravi se brzo i lako, slaže se sa raznim jelima, još bolji od kupovnog

Ivana Pavlović

19:00

U sosu sa 0

Napravite domaći sos od paradajza, bićete oduševljeni koliko je ukusan.

domaći kečap
Shutterstock

Potrebno je:

  • 10-12 kg paradajza
  • 600 g šećera
  • 200 g soli
  • 200 g gustina
  • 2 kesice origana
  • 5 g konzervansa
  • 200 g sirćeta

Napomena:Ako želite da bude gušći kečap, stavite veću količinu gustina.

Priprema

Sameljite paradajz, dobićete 8 l soka. Onda ga sipajte u lonac i kuvajte dok ne uvri do 6l. Zatim dodajte so, šećer, sirće, razmućeni gustin, origano i konzervans. Kuvajte sve dok ne počne da se zgrušnjava. Vruć kečap sipajte u teglice ili staklene flašice. Na kraju zatvorite, okrenite naopako i pustite da se dobro ohladi. 

Komentari (0)

Loading