DOMAĆI KEČAP Pravi se brzo i lako, slaže se sa raznim jelima, još bolji od kupovnog
Napravite domaći sos od paradajza, bićete oduševljeni koliko je ukusan.
Potrebno je:
- 10-12 kg paradajza
- 600 g šećera
- 200 g soli
- 200 g gustina
- 2 kesice origana
- 5 g konzervansa
- 200 g sirćeta
Napomena:Ako želite da bude gušći kečap, stavite veću količinu gustina.
Priprema
Sameljite paradajz, dobićete 8 l soka. Onda ga sipajte u lonac i kuvajte dok ne uvri do 6l. Zatim dodajte so, šećer, sirće, razmućeni gustin, origano i konzervans. Kuvajte sve dok ne počne da se zgrušnjava. Vruć kečap sipajte u teglice ili staklene flašice. Na kraju zatvorite, okrenite naopako i pustite da se dobro ohladi.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)