Da li ste znali da u pripremi vrhunski ukusne limunade možete da upotrebite roštilj?!
Ako ste planirali da izvadite roštilj i pripremite meso i priloge za ekipu, prvo „bacite” limun na zagrejanu rešetku. Nekoliko minuta na roštilju i malo šećera daće limunadi posebnu aromu karamele i neodoljiv miris.
Limunada s roštilja
Sastojci:
4 limuna
800 ml vode
1 kašika šećera
3 kašike zaslađivača po vašem izboru
kockice leda
Priprema:
Operite limunove, prepolovite ih po dužini i pospite ih s malo šećera na isečenoj strani. Lagano nauljite rešetku za roštilj, a zatim stavite limunove pošećerene stranom nadole. Ostavite ih na roštilju dok se šećer ne karamelizuje. Sačekajte nekoliko minuta da se ohlade, pa ih ocedite, dodajte vode i zasladite medom ili javorovim sirupom. Pre serviranja dodajte led, kriške svežeg limuna i listiće nane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)