UGLAVNOM IH VIĐAMO U SLATKOM, A SADA SU U SLANOM OBLIKU Školjkice sa piletinom kao idealni zalogaj sa nogu

Anđela Jovanović

12:09

Zdravi zalogaji 0

Školjkice sa pilećim fileom i seckanim povrćem su izvrstan zalogaj sa nogu ili predjelo.

školjkice
Shutterstock

Sastojci

  • 1 smesa za kiflice
  • 40 ml ulja
  • 150 ml tople vode
  • 70 g pilećeg filea
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 30 g kukuruza šećerca
  • 30 g kiselih krastavčića
  • 30 g sveže crvene paprike
  • 50 g feta sira
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • ½ kašičice mirođije
  • morska so
  • crni biber

ZA POSIPANJE RADNE PLOČE:

  • glatko brašno

ZA PREMAZIVANJE ŠKOLJKICA:

  • 1 belance ili celo jaje

ZA POSIP:

  • susam, bundevine semenke, suncokretove semenke...

Priprema

Za testo, u posudi za mešanje pomešajte sadržaj vrećice s mešavinom za kiflice i instant kvasac iz pakovanja

Dodajte ulje i vodu pa sve mešajte električnim mikserom, spiralnim nastavcima, dok se ne poveže u glatko i mekano testo (oko 3 minuta).

Za nadev, pileći file začinite morskom soli i crnim biberom pa ispecite na tavi u kojoj ste zagrejali maslinovo ulje.

Izvadite pečeno meso, sitno ga narežite pa pomešajte sa seckanim kiselim krastavcima, seckanom paprikom, sirom, kukuruzom, kiselom pavlakom, senfom i mirođijom.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi pa izrežite krugove promjera oko 10 cm.

Napunite ih nadevom pa rubove premažite jajetom. Preklopite pa pobrašnjenom viljuškom učvrstite rubove.

Stavite školjkice na pleh obložen papirom za pečenje, cele premažite jajetom i pospite posipom po želji pa pecite oko 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C. Poslužite toplo.  

Savet

Navedena količina sastojaka dovoljna je za 12 komada punjenih školjkica.

Komentari (0)

Loading