UGLAVNOM IH VIĐAMO U SLATKOM, A SADA SU U SLANOM OBLIKU Školjkice sa piletinom kao idealni zalogaj sa nogu
Školjkice sa pilećim fileom i seckanim povrćem su izvrstan zalogaj sa nogu ili predjelo.
Sastojci
- 1 smesa za kiflice
- 40 ml ulja
- 150 ml tople vode
- 70 g pilećeg filea
- 1 kašika maslinovog ulja
- 30 g kukuruza šećerca
- 30 g kiselih krastavčića
- 30 g sveže crvene paprike
- 50 g feta sira
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
- ½ kašičice mirođije
- morska so
- crni biber
ZA POSIPANJE RADNE PLOČE:
- glatko brašno
ZA PREMAZIVANJE ŠKOLJKICA:
- 1 belance ili celo jaje
ZA POSIP:
- susam, bundevine semenke, suncokretove semenke...
Priprema
Za testo, u posudi za mešanje pomešajte sadržaj vrećice s mešavinom za kiflice i instant kvasac iz pakovanja
Dodajte ulje i vodu pa sve mešajte električnim mikserom, spiralnim nastavcima, dok se ne poveže u glatko i mekano testo (oko 3 minuta).
Za nadev, pileći file začinite morskom soli i crnim biberom pa ispecite na tavi u kojoj ste zagrejali maslinovo ulje.
Izvadite pečeno meso, sitno ga narežite pa pomešajte sa seckanim kiselim krastavcima, seckanom paprikom, sirom, kukuruzom, kiselom pavlakom, senfom i mirođijom.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi pa izrežite krugove promjera oko 10 cm.
Napunite ih nadevom pa rubove premažite jajetom. Preklopite pa pobrašnjenom viljuškom učvrstite rubove.
Stavite školjkice na pleh obložen papirom za pečenje, cele premažite jajetom i pospite posipom po želji pa pecite oko 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C. Poslužite toplo.
Savet
Navedena količina sastojaka dovoljna je za 12 komada punjenih školjkica.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)