MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
Potrebno je:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 50 ml ulja
- 50 ml jogurta
- 6 kašika brašna
- korica limuna
- 1/2 praška za pecivo
Nadev:
- 5 kašika džema
- 50 gr ml. keksa /može plazma/
- prah šećer
- 1 vanila za posipanje
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati koricu limuna, jogurt, ulje i sve dobro izjednačiti.
Pleh obložiti pek paprirom pa istresti pola testa i rasporediti. Peći na 200 stepeni C oko 15 min. Izmešati džem i keks pa sipati na pečen biskvit i rasporediti.
Preko sipati ostatak testa . Peći još 20 min. Vruć posuti vanilin šećerom i prah šećerom.
Seći na štangle ohlađen. Mekan kao duša.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)