MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima

Potrebno je:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 50 ml ulja
- 50 ml jogurta
- 6 kašika brašna
- korica limuna
- 1/2 praška za pecivo
Nadev:
- 5 kašika džema
- 50 gr ml. keksa /može plazma/
- prah šećer
- 1 vanila za posipanje
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati koricu limuna, jogurt, ulje i sve dobro izjednačiti.
Pleh obložiti pek paprirom pa istresti pola testa i rasporediti. Peći na 200 stepeni C oko 15 min. Izmešati džem i keks pa sipati na pečen biskvit i rasporediti.
Preko sipati ostatak testa . Peći još 20 min. Vruć posuti vanilin šećerom i prah šećerom.
Seći na štangle ohlađen. Mekan kao duša.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)