MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
Potrebno je:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 50 ml ulja
- 50 ml jogurta
- 6 kašika brašna
- korica limuna
- 1/2 praška za pecivo
Nadev:
- 5 kašika džema
- 50 gr ml. keksa /može plazma/
- prah šećer
- 1 vanila za posipanje
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati koricu limuna, jogurt, ulje i sve dobro izjednačiti.
Pleh obložiti pek paprirom pa istresti pola testa i rasporediti. Peći na 200 stepeni C oko 15 min. Izmešati džem i keks pa sipati na pečen biskvit i rasporediti.
Preko sipati ostatak testa . Peći još 20 min. Vruć posuti vanilin šećerom i prah šećerom.
Seći na štangle ohlađen. Mekan kao duša.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)