MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
Potrebno je:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 50 ml ulja
- 50 ml jogurta
- 6 kašika brašna
- korica limuna
- 1/2 praška za pecivo
Nadev:
- 5 kašika džema
- 50 gr ml. keksa /može plazma/
- prah šećer
- 1 vanila za posipanje
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati koricu limuna, jogurt, ulje i sve dobro izjednačiti.
Pleh obložiti pek paprirom pa istresti pola testa i rasporediti. Peći na 200 stepeni C oko 15 min. Izmešati džem i keks pa sipati na pečen biskvit i rasporediti.
Preko sipati ostatak testa . Peći još 20 min. Vruć posuti vanilin šećerom i prah šećerom.
Seći na štangle ohlađen. Mekan kao duša.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)