LEPINJICE BEZ KVASCA Zdrave i vrlo zasitne, biće raj za vaša nepca

Izvor: Tatjana Badarević

11:02

Bakina vanglica 0

Lepinjice bez kvasca se brzo prave i vrlo su ukusne.

lepinjice
Shutterstock

Lepinjice bez kvasca su zdrave i ukusne.

Sastojci:

  • 400 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g intergralnog brašna
  • 300 g belog brašna (dodavati po potrebi)

Priprema:

U posudu sipati jogurt, ulje, so, prašak za pecivo, integralno brašno. Promešati kašikom pa postepeno dodavati belo brašno da se dobije glatko testo (rukama umesiti). Zatim testo podeliti na 8 do 10 loptica. Svaku lopticu malo pretisnuti i ređati u pleh obložen pek papirom. Odozgo malo pomasniti pa peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Bonus video:

Hrskave kiflice sa maslinama - Brzo i savršeno Sastojci: 500 g brašna (T-400) 200 ml mleka 1 kvasac 2 jaja Ulje So Šećer Fil: 150 g crnih maslina 200 g sitnog sira 150 g rendanog sira 1 jaje 100 g majoneza 100 g belog luka u granulama Priprema: 1. U posudu staviti 2 jaja, kvasac i toplo mleko. Dobro promešati i ostaviti da kvasac počne delovati. 2. Dodati ulje, brašno, so i šećer, pa zamesiti kompaktnu smesu. Oblikovati loptu i ostaviti da nadođe 2 sata, pokriveno krpom. 3. Kada je testo nadošlo, premesiti ga, podeliti na 10 delova i oblikovati male loptice. Uvaljati ih u ulje i ostaviti 10 minuta. 4. Za fil, sjediniti sitni sir, jaje, masline, rendani sir, majonez i beli luk, pa dobro promešati. 5. Testo razviti rukom, uvaljati ga, pa formirati pužiće. Ponovo razvaljati, napuniti filom i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. 6. Premazati žumancem, posuti iseckanim maslinama i belim lukom u prahu. 7. Peći na 180°C 20 minuta. Uživajte u hrskavim kiflicama! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)