BAKIN KREMASTI GRIZ Zalogaj detinjstva u jednoj kašiki

Ako želite da bude penast kao iz detinjstva, koristite mleko sa višim procentom masti i muteći griz energično dok se kuva.

griz
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 2 kašike šećera (ili po ukusu)
  • 4 kašike griza
  • Prstohvat soli
  • Malo putera (po želji, za dodatnu kremastost)
  • Cimet, kakao ili domaći pekmez za serviranje

Priprema:

Zagrejati mleko u šerpici, dodaj šećer i prstohvat soli.

Kad mleko počne da vri, postepeno sipati griz, neprestano mešajući (najbolje žicom za mućenje da ne bude grudvica).

Smanjiti vatru i kuvaj 3–5 minuta dok se griz ne zgusne (ali da ostane kremast).

Po želji dodati malo putera na kraju i mešaj dok se ne otopi.

Sipati u činiju, pospi cimetom, kakaom, orasima, ili stavi kašiku pekmeza u sredinu.

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading