NAJBRŽA POSNA ROZEN TORTA Poslastica koju spremate kad vam stižu nenajavljeni gosti

Alo.rs

13:08

Bakina vanglica 0

Dobro poznat desert koji možete jesti svaki dan.

posna rozen torta
Shutterstock

Posna rozen torta

 

Sastojci:

1 pakovanje posnih kora za rozen tortu

Za fil:

250 ml kokosovog mleka 

300 g šećera 

350 g oraha 

1 margarin 

2 kašike džema 

2 vanilin šećera 

Za glazuru:

350 g prah šećera 

1/2 šoljice vrele vode

2-3 kapi ulja

ekstrakt maline ili jagode

Priprema:

Skuvajte prvo fil. U šerpicu stavite mleko, margarin, vanilin šećer i šećer da se otope. Zatim dodajte džem i orahe i kuvajte nekoliko minuta. Vrućim filom mažite kore, stavljajte po 3-4 kašike fila, a zatim celu tortu pritisnite nečim teškim i ostavite u frižideru da se stegne.

Ohlađenu tortu premažite glazurom, koju ste napravili od prah šećera, vrele vode, ulja i nekoliko kapi ekstrakta maline. Lagano je razvucite velikim nožem koji ste prethodno pokvasili toplom vodom. Ohladite tortu pola sata u frižideru i nakon toga je secite u štanglice.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading