SAMO ZA GURMANE Pasulj sa kiselim kupusom i slaninom, savršenstvo bez mane!

Trpeza/ V.V.

20:30

Bakina vanglica 0

Pravo zimsko jelo, odlično za porodični ručak.

SAMO ZA GURMANE Pasulj sa kiselim kupusom i slaninom, savršenstvo bez mane!
Shutterstock

Sastojci:

300 g pasulja

200 g kiselog kupusa

200 g suve slanine

1 par dimljenih kobasica

2 crna luka

1 šargarepa

1 kašika seckanog peršuna

3 čena belog luka

2 krompira

1 kašika mlevene paprike

Za zapršku:

70 ml ulja

3 kašike brašna

Priprema:

Pasulj potopite preko noći, pa skuvajte. Kiseli kupus isperite. Na ulju izdinstajte iseckan luk sa slaninicom isečenom na kockice i kobasicama na kolutove. Dodajte iseckane beli luk i peršun, dinstajte još minut. Dodajte seckani kupus, kolutove šargarepe, kockice krompira. Nalijte vodom i kuvajte pola sata. Dodajte kuvani pasulj, mlevenu papriku i krčkajte još 20 minuta. Pred kraj napravite zapršku tako što ćete na ulju propržiti brašno i dodajte jelu dok vri. Kuvajte još 2-3 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading