SAMO ZA GURMANE Pasulj sa kiselim kupusom i slaninom, savršenstvo bez mane!
Pravo zimsko jelo, odlično za porodični ručak.

Sastojci:
300 g pasulja
200 g kiselog kupusa
200 g suve slanine
1 par dimljenih kobasica
2 crna luka
1 šargarepa
1 kašika seckanog peršuna
3 čena belog luka
2 krompira
1 kašika mlevene paprike
Za zapršku:
70 ml ulja
3 kašike brašna
Priprema:
Pasulj potopite preko noći, pa skuvajte. Kiseli kupus isperite. Na ulju izdinstajte iseckan luk sa slaninicom isečenom na kockice i kobasicama na kolutove. Dodajte iseckane beli luk i peršun, dinstajte još minut. Dodajte seckani kupus, kolutove šargarepe, kockice krompira. Nalijte vodom i kuvajte pola sata. Dodajte kuvani pasulj, mlevenu papriku i krčkajte još 20 minuta. Pred kraj napravite zapršku tako što ćete na ulju propržiti brašno i dodajte jelu dok vri. Kuvajte još 2-3 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)