VOLITE PICU, VOLITE POMFRIT A šta kažete o njihovom miksu?
Priznaćete da je kombinacija iznenađujuća.
Pica sa pomfritom
Sastojci:
Za dve osobe:
350 g testa za picu (recept u tekstu)
2 kašike paradajz-pelata
170 g kačkavalja
10 listića kulena
150 g pomfrita
origano
masline po želji
Priprema:
Ispržiti pomfrit u dubokom ulju. Pećnicu zagrejati na maksimum. Razvući testo do određene veličine i premazati ga paradajz-pelatom, pa posuti sa 50 g kačkavalja. Picu staviti u rernu i pustiti da se testo dopola ispeče, a kačkavalj otopi. Potom je izvaditi, staviti pomfrit, ostatak kačkavalja i poređati kulen ukrug i blago posoliti. Vratiti u rernu na 5-7 minuta. Možete je poslužiti sa ljutim sosom po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)