TAJNE ISKUSNIH DOMAĆICA Uz ove savete kore za tortu će vam uvek uspeti!

Trpeza/ V.V.

17:00

Bakina vanglica 0

Sigurno vam se desilo da vam kora za toru ne naraste, da bude gnjecava, ili ispuca... Uz ove savete, kore za torte i biskvitni kolači će vam uvek biti savršeni.

TAJNE ISKUSNIH DOMAĆICA Uz ove savete kore za tortu će vam uvek uspeti!
Shutterstock

1. Uvek potpuno odvojite žumance i belanca. Ako vam upadne malo žumanca u belanca obavezno ga izvadite pre mućenja.

2. Belanca mutite u potpuno suvoj činiji.

3. „Čvrst sneg“ od belanaca znači da umućena belanca ne mogu da ispadnu iz činije kada je okrenete naopačke.

4. Umućena žumanca sa šećerom ne ostavljajte da stoje.

5. Smesa za koru ili kolač se uvek stavlja u zagrejanu rernu.

6. Ne otvarajte rernu dok se kora skoro ne ispeče, kako ne bi splasnula.

7. Kada pečenu koru izvadite iz rerne, zabodite čačkalicu u sredinu. Ako je suva znači da je kora ispečena, a ako nije suva vratite koru u rernu da se još malo peče.

 

Komentari (0)

Loading