TAJNE ISKUSNIH DOMAĆICA Uz ove savete kore za tortu će vam uvek uspeti!
Sigurno vam se desilo da vam kora za toru ne naraste, da bude gnjecava, ili ispuca... Uz ove savete, kore za torte i biskvitni kolači će vam uvek biti savršeni.
1. Uvek potpuno odvojite žumance i belanca. Ako vam upadne malo žumanca u belanca obavezno ga izvadite pre mućenja.
2. Belanca mutite u potpuno suvoj činiji.
3. „Čvrst sneg“ od belanaca znači da umućena belanca ne mogu da ispadnu iz činije kada je okrenete naopačke.
4. Umućena žumanca sa šećerom ne ostavljajte da stoje.
5. Smesa za koru ili kolač se uvek stavlja u zagrejanu rernu.
6. Ne otvarajte rernu dok se kora skoro ne ispeče, kako ne bi splasnula.
7. Kada pečenu koru izvadite iz rerne, zabodite čačkalicu u sredinu. Ako je suva znači da je kora ispečena, a ako nije suva vratite koru u rernu da se još malo peče.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)