TAJNE ISKUSNIH DOMAĆICA Uz ove savete kore za tortu će vam uvek uspeti!
Sigurno vam se desilo da vam kora za toru ne naraste, da bude gnjecava, ili ispuca... Uz ove savete, kore za torte i biskvitni kolači će vam uvek biti savršeni.
1. Uvek potpuno odvojite žumance i belanca. Ako vam upadne malo žumanca u belanca obavezno ga izvadite pre mućenja.
2. Belanca mutite u potpuno suvoj činiji.
3. „Čvrst sneg“ od belanaca znači da umućena belanca ne mogu da ispadnu iz činije kada je okrenete naopačke.
4. Umućena žumanca sa šećerom ne ostavljajte da stoje.
5. Smesa za koru ili kolač se uvek stavlja u zagrejanu rernu.
6. Ne otvarajte rernu dok se kora skoro ne ispeče, kako ne bi splasnula.
7. Kada pečenu koru izvadite iz rerne, zabodite čačkalicu u sredinu. Ako je suva znači da je kora ispečena, a ako nije suva vratite koru u rernu da se još malo peče.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)