TAJNE ISKUSNIH DOMAĆICA Uz ove savete kore za tortu će vam uvek uspeti!
Sigurno vam se desilo da vam kora za toru ne naraste, da bude gnjecava, ili ispuca... Uz ove savete, kore za torte i biskvitni kolači će vam uvek biti savršeni.

1. Uvek potpuno odvojite žumance i belanca. Ako vam upadne malo žumanca u belanca obavezno ga izvadite pre mućenja.
2. Belanca mutite u potpuno suvoj činiji.
3. „Čvrst sneg“ od belanaca znači da umućena belanca ne mogu da ispadnu iz činije kada je okrenete naopačke.
4. Umućena žumanca sa šećerom ne ostavljajte da stoje.
5. Smesa za koru ili kolač se uvek stavlja u zagrejanu rernu.
6. Ne otvarajte rernu dok se kora skoro ne ispeče, kako ne bi splasnula.
7. Kada pečenu koru izvadite iz rerne, zabodite čačkalicu u sredinu. Ako je suva znači da je kora ispečena, a ako nije suva vratite koru u rernu da se još malo peče.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)