NARODNI NAPITAK Recept za orahovaču star 100 godina, koju treba napraviti ovih dana
U našem narodu se tradicionalno pravi orahovača u ovo doba godine, jer su za nju potrebni zeleni orasi.
Veruje se da je orahovača lekovita zbog velike količine joda, vitamina i minerala koje ima. Leči probleme sa štitnom žlezdom, ubrzava metabolizam, štiti od paradentoze, uklanja akne i mitisere, ekcem, pomaže kod anemije, potencije, visokog krvnog pritiska.
Sastojci:
40 mladih oraha
1 kg meda (ili šećera)
1 l rakije
Priprema:
Mlade orahe iseckajte, stavite u veću staklenu teglu. Preko njih sipajte med i rakiju. Zatvorite i ostavite teglu na suncu 40 dana. Povremeno promešajte. Svako jutro na prazan stomak popijte po jednu malu čašu za rakiju ovog napitka. Pre sipanja promućkajte da se podigne lekoviti talog. Ako je pijete kao aperitiv, orahovaču poslužite sa ledom i kriškom limuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)