NARODNI NAPITAK Recept za orahovaču star 100 godina, koju treba napraviti ovih dana
U našem narodu se tradicionalno pravi orahovača u ovo doba godine, jer su za nju potrebni zeleni orasi.
Veruje se da je orahovača lekovita zbog velike količine joda, vitamina i minerala koje ima. Leči probleme sa štitnom žlezdom, ubrzava metabolizam, štiti od paradentoze, uklanja akne i mitisere, ekcem, pomaže kod anemije, potencije, visokog krvnog pritiska.
Sastojci:
40 mladih oraha
1 kg meda (ili šećera)
1 l rakije
Priprema:
Mlade orahe iseckajte, stavite u veću staklenu teglu. Preko njih sipajte med i rakiju. Zatvorite i ostavite teglu na suncu 40 dana. Povremeno promešajte. Svako jutro na prazan stomak popijte po jednu malu čašu za rakiju ovog napitka. Pre sipanja promućkajte da se podigne lekoviti talog. Ako je pijete kao aperitiv, orahovaču poslužite sa ledom i kriškom limuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)