PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
Čorba
Sastojci:
0,5 kg svinjskog mesa
0,5 kg svinjske džigerice
veza zeleni
pola glavice celera
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 list lovora
nekoliko zrna bibera
0,5 dl kisele pavlake ili paradajz-soka
sirće ili sok od limuna
Priprema:
Meso isečeno na kocke i džigericu na rezance nalijte hladnom vodom. Kada provri, dodajte očišćene zelen, celer, paradajz, celu glavicu luka, beli luk i biber. Kuvajte na tihoj vatri i posle sat vremena posolite. Kada meso omekša, povadite luk, biber i zelen, pa ostavite da se kuva na tihoj vatri još pola sata. Pred služenje,
blago zakiselite, umešajte pavlaku i pospite peršunom. Ako kuvate varijantu s paradajzom, sipajte čašu paradajz-soka pola sata pre nego što je čorba gotova.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DA VAM UGREJE DUŠU Čorbu mogu da spremaju i zauzete žene
Ne oduzima mnogo vremena.
ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)