PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
Čorba
Sastojci:
0,5 kg svinjskog mesa
0,5 kg svinjske džigerice
veza zeleni
pola glavice celera
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 list lovora
nekoliko zrna bibera
0,5 dl kisele pavlake ili paradajz-soka
sirće ili sok od limuna
Priprema:
Meso isečeno na kocke i džigericu na rezance nalijte hladnom vodom. Kada provri, dodajte očišćene zelen, celer, paradajz, celu glavicu luka, beli luk i biber. Kuvajte na tihoj vatri i posle sat vremena posolite. Kada meso omekša, povadite luk, biber i zelen, pa ostavite da se kuva na tihoj vatri još pola sata. Pred služenje,
blago zakiselite, umešajte pavlaku i pospite peršunom. Ako kuvate varijantu s paradajzom, sipajte čašu paradajz-soka pola sata pre nego što je čorba gotova.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DA VAM UGREJE DUŠU Čorbu mogu da spremaju i zauzete žene
Ne oduzima mnogo vremena.
ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)