PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti

Alo.rs

16:00

Bakina vanglica 0

Jelo na kašiku koje je neodoljivo.

čorba
Shutterstock

Čorba

Sastojci:

0,5 kg svinjskog mesa

0,5 kg svinjske džigerice

veza zeleni

pola glavice celera

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

1 list lovora

nekoliko zrna bibera

0,5 dl kisele pavlake ili paradajz-soka

sirće ili sok od limuna

Priprema:

Meso isečeno na kocke i džigericu na rezance nalijte hladnom vodom. Kada provri, dodajte očišćene zelen, celer, paradajz, celu glavicu luka, beli luk i biber. Kuvajte na tihoj vatri i posle sat vremena posolite. Kada meso omekša, povadite luk, biber i zelen, pa ostavite da se kuva na tihoj vatri još pola sata. Pred služenje, 
blago zakiselite, umešajte pavlaku i pospite peršunom. Ako kuvate varijantu s paradajzom, sipajte čašu paradajz-soka pola sata pre nego što je čorba gotova.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading