PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
Čorba
Sastojci:
0,5 kg svinjskog mesa
0,5 kg svinjske džigerice
veza zeleni
pola glavice celera
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 list lovora
nekoliko zrna bibera
0,5 dl kisele pavlake ili paradajz-soka
sirće ili sok od limuna
Priprema:
Meso isečeno na kocke i džigericu na rezance nalijte hladnom vodom. Kada provri, dodajte očišćene zelen, celer, paradajz, celu glavicu luka, beli luk i biber. Kuvajte na tihoj vatri i posle sat vremena posolite. Kada meso omekša, povadite luk, biber i zelen, pa ostavite da se kuva na tihoj vatri još pola sata. Pred služenje,
blago zakiselite, umešajte pavlaku i pospite peršunom. Ako kuvate varijantu s paradajzom, sipajte čašu paradajz-soka pola sata pre nego što je čorba gotova.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DA VAM UGREJE DUŠU Čorbu mogu da spremaju i zauzete žene
Ne oduzima mnogo vremena.
ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)