DOMAĆI HLEB MEKAN KAO DUŠA Kada ga napravite po ovom receptu, više nećete jesti kupovni
Probajte domaći hleb kakav niste jeli do sad!
Sastojci
za 5 osoba
- 500 g glatkog brašna
- 10 g putera
- 12 g soli
- 40 g svežeg kvasca
- 300 ml mlake vode
Priprema
Kvasac razmrvite, dodajte malo šećera i 50 ml mlake vode pa ostavite na toplom mestu oko 10 minuta.
Prosejanom brašnu dodajte so i kvasac pa pomešajte s preostalom vodom.
Umešajte rastopljeni puter i zamesite glatko testo. Ostavite neka se diže na toplom mestu oko 30 minuta.
Testo premesite, oblikujte i stavite u namašćeni kalup. Pre pečenja testo stavite još jedanput da se digne.
Zarežite ga nožem i poprskajte vodom, stavite u zagrejanu rernu na 225°C i pecite oko 10 minuta, a zatim smanjite na 170°C i pecite još 35 minuta.
Savet
Za lepšu boju hleba, pre pečenja premažite ga mešavinom žumanca i vode. Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Hleb pripremite do kraja, ohladite i narežite na kriške. Stisnite ih u celinu, spremite u plastičnu vrećicu i zatim u zamrzivač.
Odmrzavanje: Željenu količinu hleba izvadite iz zamrzivača i zamotajte u aluminijumsku foliju. Zagrevajte u rerni na 50°C dok hleb ne omekša.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)