DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

16:30

Kulinarski globus 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

tiramisu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 pakovanja piškota
  • 500 g maskarpone sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 4 žumanceta
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 kašičice nes kafe
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica ruma

Priprema:

Penasto mikserom umutite žumanca sa šećerom. Dodajte maskarpone sir i dobro sjedinite. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Sjedinite ta dva fila kašikom. Napravite šolju nes kafe, dodajte u nju rum. Piškote umačite u kafu i poređajte jedan red na tacnu. Preko namažite polovinu fila, zatim pospite cediljkom kakao. Opet poređajte red piškota, fil, i obilno pospite kakaoom. Stavite tiramisu u frižider da se stegne.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading