DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 3 pakovanja piškota
- 500 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 4 žumanceta
- 3 kašike kakaoa
- 2 kašičice nes kafe
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica ruma
Priprema:
Penasto mikserom umutite žumanca sa šećerom. Dodajte maskarpone sir i dobro sjedinite. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Sjedinite ta dva fila kašikom. Napravite šolju nes kafe, dodajte u nju rum. Piškote umačite u kafu i poređajte jedan red na tacnu. Preko namažite polovinu fila, zatim pospite cediljkom kakao. Opet poređajte red piškota, fil, i obilno pospite kakaoom. Stavite tiramisu u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU KOJI RUŠI SVE REKORDE Kremasta slast koja se pravi za tren
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU ZA IZNENADNE GOSTE Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski slatkiš
Kremast i sočan, najbolje služite uz šoljicu kafe.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)