AMARETI Preukusni čuveni italijanski keksić od badema zadovoljiće i najveće sladokusce

Izvor: alo.rs

07:00

Kulinarski globus 0

Zovu ih i italijanski makaroni, a jednostavni su i lako se spremaju. Potrebno je samo 30 minuta da napravite ovu ukusnu poslasticu!

AMARETI Preukusni čuveni italijanski keksić od badema zadovoljiće i najveće sladokusce
Shutterstock

 


Amareti keksići

Sastojci:

2 veća belanca

190 g mlevenih badema

150 g šećera

1 kašika likera amareto

1/4 kašičice ekstrakta vanile

3 kašike šećera (za umakanje pre pečenja)

3 kašike šećera (za potapanje pre pečenja)

Priprema:

Umutiti belanca na srednjoj brzini u čvrst snegi. U posebnj posudi pomešajte badema, šećera i vanilu. Zatim dodajte sneg i lagano promešajte. Dodajte liker (15 ml) i mešajte dok ne dobijete pastu. Na dva odvojena tanjira stavite 3 kašike smeđeg šećera i 3 kašike šećera u prahu. Smesu podelite na 16 loptica prečnika oko 2-3 cm i svaku uvaljati u oba šećera. Nakon toga, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Uverite se da nisu preblizu, na udaljenosti od oko 2-3 cm. Pecite 15 minuta na 170 stepeni. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading