AMARETI Preukusni čuveni italijanski keksić od badema zadovoljiće i najveće sladokusce
Zovu ih i italijanski makaroni, a jednostavni su i lako se spremaju. Potrebno je samo 30 minuta da napravite ovu ukusnu poslasticu!
Amareti keksići
Sastojci:
2 veća belanca
190 g mlevenih badema
150 g šećera
1 kašika likera amareto
1/4 kašičice ekstrakta vanile
3 kašike šećera (za umakanje pre pečenja)
3 kašike šećera (za potapanje pre pečenja)
Priprema:
Umutiti belanca na srednjoj brzini u čvrst snegi. U posebnj posudi pomešajte badema, šećera i vanilu. Zatim dodajte sneg i lagano promešajte. Dodajte liker (15 ml) i mešajte dok ne dobijete pastu. Na dva odvojena tanjira stavite 3 kašike smeđeg šećera i 3 kašike šećera u prahu. Smesu podelite na 16 loptica prečnika oko 2-3 cm i svaku uvaljati u oba šećera. Nakon toga, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Uverite se da nisu preblizu, na udaljenosti od oko 2-3 cm. Pecite 15 minuta na 170 stepeni. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)