AMARETI Preukusni čuveni italijanski keksić od badema zadovoljiće i najveće sladokusce

alo.rs

07:00

Kulinarski globus 0

Zovu ih i italijanski makaroni, a jednostavni su i lako se spremaju. Potrebno je samo 30 minuta da napravite ovu ukusnu poslasticu!

AMARETI Preukusni čuveni italijanski keksić od badema zadovoljiće i najveće sladokusce
Shutterstock

 


Amareti keksići

Sastojci:

2 veća belanca

190 g mlevenih badema

150 g šećera

1 kašika likera amareto

1/4 kašičice ekstrakta vanile

3 kašike šećera (za umakanje pre pečenja)

3 kašike šećera (za potapanje pre pečenja)

Priprema:

Umutiti belanca na srednjoj brzini u čvrst snegi. U posebnj posudi pomešajte badema, šećera i vanilu. Zatim dodajte sneg i lagano promešajte. Dodajte liker (15 ml) i mešajte dok ne dobijete pastu. Na dva odvojena tanjira stavite 3 kašike smeđeg šećera i 3 kašike šećera u prahu. Smesu podelite na 16 loptica prečnika oko 2-3 cm i svaku uvaljati u oba šećera. Nakon toga, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Uverite se da nisu preblizu, na udaljenosti od oko 2-3 cm. Pecite 15 minuta na 170 stepeni. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

alfahoresi

OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima

15:00

10 mart, 2024

Kulinarski globus

Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.

krem brule

KREM BRULE Kremasti francuski desert koji samo dobija na popularnosti, a topi se u ustima

17:00

4 mart, 2024

Kulinarski globus

Krem brule je sofisticiran desert koji se sastoji od kreme od jaja, šećera i slatke pavlake koja se lagano peče dok ne postane kremasta i bogatog ukusa. Ono što čini krem brule posebnim je karamelizovani šećer na vrhu, koji se postiže upotrebom posebnog alata - plamenika. Pre serviranja karamelizovani šećer stvara hrskavu, slatku koricu koja se lepo slaže sa svilenkastom kremom ispod. Ovaj desert se često poslužuje u malim keramičkim posudama poznatim kao ramekin, čime se naglašava elegancija i jednostavnost ove poslastice. Kombinacija nežne kreme i hrskave kore čini krem brule omiljenim izborom ljubitelja slatkog, pružajući nezaboravno iskustvo u svakom zalogaju.

Komentari (0)

Loading